dimarts, 28 d’octubre del 2008

Font de Mora dimissió!

Font de Mora és un puntal clau en el govern del president Camps. Ha estat Conseller de Presidència i també de Cultura abans d'encarregar-se en l'actualitat de la cartera d'Educació. Així ha quedat en les seus mans un bon grapat de les decisions polèmiques al voltant de la cultura i la llengua que els governs del Partit Popular han posat en marxa durant l'etapa Camps. Recordem, per exemple, el lamentable episodi de desembre de 2004 quant, al anar-se a votar en el Plenari de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua un punt de l'ordre del dia on es reconeixia obertament la unitat de la llengua catalana, el personatge es va presentar, “qual Antonio Tejero”, irrompent en la reunió i amenaçant de dur els acadèmics als tribunals si aprovaven aquest dictamen. La presidenta, Ascensió Figueres, va eliminar el punt de l'ordre del dia.

La darrera “poca lliga” del Conseller d'Educació és donar l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania en anglès, posant-li al professor de l'assignatura un traductor per a que la matèria puga arribar a orelles dels nostres joves en la llengua de Shakespeare. Els professors estan indignats. Els directors i Consells Escolars també. Els pares es posen les mans al cap. Els joves deuen al·lucinar. Com be deia l'altre dia per InfoTV Vicent Mauri, portaveu de l'STEPV -sindicat majoritari en els ensenyaments primari i secundari-, aquesta situació no és més que una cortina de fum per amagar la mala gestió i la mala planificació de l'educació al País Valencià.

La pallassada de Font de Mora podria fer gràcia si no fora, un cop més, a costa dels diners dels valencians i les valencianes -eixos diners que també han pagat visites papals, regates de Rita i un gran circuit “street”. Un cop més el govern del Partit Popular al País Valencià fereix greument el sistema d'ensenyament públic. Si això no li agrada, faça com Francisco Baila, que sent director territorial d'Educació a la província de Castelló, va recomanar als pares d'una escola pública que feren com ell, que portava als seus nets a l'escola privada.

El passat dilluns, nou mil persones es van manifestar en València demanant la dimissió de Font de Mora com a Conseller d'Educació. Jo m'uneixo a ells: Font de Mora dimissió!

Publicat a La Veu de Benicarló el 24 d'octubre de 2008


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada