dijous, 15 de maig del 2014

Per què em presento a les eleccions al Claustre de l'UJI?

Defensem la universitat pública!

El proper dimarts celebrem eleccions a la Universitat Jaume I (UJI), tant a representants de la comunitat educativa al Claustre, com d'elecció de Rector. La universitat pública i el conjunt de la societat valenciana ens trobem en un moment crític i cal que els ciutadans preocupats i compromesos donem un pas endavant per defensar el que creguem que és just i necessari. Per aquesta raó he decidit presentar-me a les eleccions al Claustre com a representant del Personal d'Administració i Serveis (PAS).

Participo i he participat en diferents organitzacions i moviments cívics, sobre tot relacionats amb la defensa i promoció del valencià (Tirant lo Blanc, Castelló x la Llengua, Acció Culturaldel País Valencià, etc.). També sóc patró de la Fundació Nexe, entitat que busca promoure la reflexió sobre els problemes de la societat actual en clau valenciana. Sóc afiliat de l'STEPV i actualment sóc delegat sindical per aquest sindicat en el Comitè d'Empresa de l'UJI.

Per això m'he decidit proposar-me, en cas d’eixir triat com a representat del PAS al Claustre, treballar per una sèrie de reivindicacions que vull compartir amb vosaltres:

- Defensar una universitat pública, valenciana, igualitària, sostenible i de qualitat, oberta a la societat i que contribuïsca a la felicitat i el benestar del conjunt de la ciutadania, no només d’alguns.

- Defensar una plantilla estable, professional, motivada i amb els recursos econòmics i materials necessaris per complir amb el seu treball en unes condicions de treball dignes i un ambient laboral saludable.

- Millorar la situació laboral de diferents col·lectius que per diverses raons es troben en una situació de precarietat laboral injustificable: personal a 35 hores, interins, personal laboral, etc.

- Defensar la recuperació i millora de retribucions, prestacions i condicions laborals perdudes per les treballadores i treballadors en els últims anys.

- Defensar una major participació, debat i transparència en tots els nivells de decisió de la nostra universitat, per part de tots els col·lectius, com una forma d’avançar no només cap a una universitat més democràtica i participativa, sinó també cap a una societat sustentada en aquests valors.

Em presente com a candidat independent com a aposta personal pel pluralisme, la responsabilitat directa dels candidats respecte de l’electorat i per la independència com a garantia de debat al Claustre. Tot això sense deixar de banda la voluntat de treballar per a tot el PAS i col·laborar amb la resta de representants del PAS.

Per totes aquestes raons us demano, primer que tot, que el proper dimarts aneu a votar i -si compartiu les meues preocupacions- us demano que confieu a mi com representant vostre en el Claustre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada