divendres, 17 de maig del 2013


Finalment, ahir vam presentar el darrer Quadern Demos a Castelló de la Plana: "Valencians i democràcia: del malestar a la proposta", de la ma del seu autor, Carlos Villodres i amb la presència de la regidora de Compromís a l'Ajuntament de Castelló de la Plana, Ali Brancal. Jo mateix vaig tindre el gust de presentar-los.

En primer lloc Ali ens va contar les experiències de participació que el col·lectiu local de Compromís està posant en marxa des de ja fa temps, alhora d'el·laborar els seus programes electorals i altres qüestions relacionades amb l'acció política a Castelló.

Tot seguit, Carlos Villodres ens va fer una exposició de les principals tesi del seu llibre. Us recordo que el podeu descarregar debades en format pdf o adquirir en paper.

Al presentar als dos conferenciants, vaig aprofitar per fer una cita de Francesc Eiximenis, el franciscà gironí del segle XIV que va ser conseller dels jurats de la ciutat de València, de la seua obra "Regiment de la cosa pública", que em va sembla adient per a la situació:
Has de saber que, antigament, a Roma hi havia tal costum, que cadascú havia d'escriure i presentar a la comunitat la millor obra que sabés per al bon estament de la comunitat, i després es posava en obra de consell del senat. I tingues per cert que aquesta cosa és sobiranament profitosa per a la cosa pública, com ho és que, en cert temps de l'any, a cadascú li fos demanat de proposar en certs llocs de la comunitat les millors coses que sabés per profit del comú; car més veuen molts que pocs. I moltes coses posa Déu en el cor d'un simple home que no les posa en el cor dels majors...
Francesc Eiximenis
'Regiment de la cosa pública'


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada